Ugrás a tartalomra

SZOT Louis Saillant Gyógyüdülő

Ády küldte be June 28, 2012 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1975

SZOT LOUIS SAILLANT GYÓGYÜDÜLŐ,
8380 Hévíz, Petőfi Sándor u. 9.
Telefon: 11-074

Az épület 1975-ben készült el. 13 szintes, kelet-nyugati fekvésű szobák vannak. A vendégeket 2 db 14 személyes lift szállítja. Az üdülő I/A kategóriájú, összkomfortos. Minden-szobához van fürdőszoba és vécé, ezenkívül mindegyikhez loggia is tartozik. Az üdülőben egész évben felnőtt-gyógyüdültetés folyik. Minden vendéget kétágyas szobában helyeznek el. Á 208 szobában 13 szinten 416 férőhely áll rendelkezésre. Az étterem az épület földszintjén a hallból jobbra nyílik. Az étkezés két csoportban történik. A főétkezéseknél italfelszolgálás is van. A presszó a földszinti hallból nyílik, és minden délután zenekar szórakoztatja a vendégeket. Mintegy 150 fő befogadására alkalmas. Ezen kívül a szomszédos Vasmunkás Üdülőben levőpresszót - zárt átjárón keresztül - is igénybe lehet venni. A társalgó a földszinti hallból jobbra nyílik, 300-400 személyt befogadó helyiség, mely egyben tv-szobaként is működik, főműsor alatt nemdohányzóknak. A társalgó a kulturális műsorok színhelye is. A szomszédos Vasmunkás Üdülőben működik a több üdülőt kiszolgáló 6000 kötetes körzeti könyvtár. Közlekedés a zárt átjárón keresztül. A tv 2. programját a szomszédos Vasmunkás Üdülőben lehet nézni. Éjjel-nappali portai szolgálat van, újságot, folyóiratot, képeslapot, postabélyeget árusítanak. Ezenkívül telefon-üzenetközvetítést, távolsági beszélgetések bejelentését és taxirendelést is vállalnak. Távozás előtti napon az üdülőben a helyi postahivatal a helyszínen veszi fel a hazaküldendő csomagokat. A félemeleti szinten a játékteremben pingpongasztal, a hallban rexasztal található. Egyéb sportolási lehetőség az üdülő másik szárnyában levő Vasmunkás Üdülőben van. Az üdülőnek nincs saját parkja. A földszinti teraszon kerti bútorok vannak. A hely napozásra is alkalmas. Az udvaron 30 gépkocsi parkolhat, a többi gépkocsi parkolására csak az utcán van lehetőség.

Gyógyszolgáltatások.
A beutaltak az üdülőben igényelhető kezelőlappal naponta egy alkalommal térítésmentesen látogathatják az Európa-szerte híres, csodálatos fekvésű fedett vagy tófürdőt. A vendégek az üdülőben dolgozó orvosok javaslatára az alábbi gyógykezelésekkel vehetik igénybe térítésmentesen, a kb. 200 méterre levő Állami Gyógyfürdő Kórházban: fürdő, gyógytorna, masszírozás, vízalatti masszázs, iszappakolás, kvarckezelés, súlyfürdő, különféle fizikoterápiai kezelések. A tervek szerint 1985-től az üdülő szárnyépületében létesítendő gyógyászati részen fiziko- és elektroterápiai kezelést, valamint a gyógytornát a beutaltak a helyszínen vehetik igénybe. Az üdülőben állandóan ügyeletes védőnő teljesít szolgálatot.
Forrás: Saját - SZOT üdülők kézikönyve 1984.

Ma Hunguest Hotel Panoráma néven működik.

A Hunguest Hotel Panoráma*** egész évben, a világhírű hévízi gyógytó közvetlen szomszédságában (150 m-re) várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeket.
Szállodánk - Hévízen egyedülálló módon - összeépült a világhírű gyógyászati és fürdőközponttal a Hévízi Szent András Gyógycentrummal, amely egy fedett, fűtött hídon keresztül érhető el. F: hunguesthotels.hu

Cím

Petőfi Sándor u. 11
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok